Óbidos

12.07.2020

Pazar günü Portekiz’in orta çağ kasabalarından Óbidos‘a gittik. Gezip gördüğümüz yerleri aşağıdaki haritada işaretledim.

Arabamızı otoparka bırakıp buradan Óbidos’un uzunca su kemerini (Aqueduto de Óbidos) görmüş olduk. Kasaba dışarıdan gerdanlık gibi görünen surlarla çevrili. Bu surların iç kısmına geçmek için Porta da Vila adlı, çinilerle süslü, şirin bir kapıdan geçiliyor. İçeri kısma geçildiğinde beyaz badanalı, sarı mavi ve kırmızı renklerle çerçevelenmiş evlerin olduğu, arnavut kaldırımlı, begonvillerle ve rengarenk çiçeklerle bezenmiş sokaklar çıkıyor karşımıza. Sokaklarda ilerlediğimizde Obidos’ta görülecek yerlerin başında gelen Santa Maria Kilisesi‘ni (Igreja de Santa Maria) ve en sonda da Óbidos Kalesi‘ni (Castelo do Óbidos) görüyoruz.

Óbidos Kalesi’nde her yıl Temmuz ayında ortaçağ pazarı (Mercado Medieval) kurulur, çeşitli etkinlikler yapılır, eğlenilirmiş. Bu yıl yine etkinlikler yapılır mı yoksa covid nedeniyle iptal edilir mi bilemiyorum ama sokaklar bir tarafından kırmızı sarı, diğer tarafından mavi sarı görünen flamalarla süslenmişti, kalede de kırmızı mavi sarı renkli flamalar asılıydı. Sonuç olarak, ben bu şirin kasabayı öyle çok sevdim ki, bir fırsatta yeniden yolumuz düşer diye umuyorum 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *