Kütahya

04.12.2017

Çini ve porseleniyle ünlü Kütahya’yı birkaç saatliğine görme fırsatımız oldu. Eskişehir’den Kütahya’ya ulaşmamız 1 saat sürdü.

Kütahya denilince akla gelen, şehrin simgesi haline gelen Vazo Heykeli, Saat Kulesi, Kütahya Adliye binası ve Yeşil Cami Kütahya’da görülebilecek birbirine yakın yerler. Vazo Heykeli, kışın soğuktan etkilenmemesi için üzeri örtüldüğü için göremedik maalesef. Saat Kulesi’ni yoldan görebildik ama diğer yerleri görme fırsatımız olmadı. Kütahya Kalesi de Kütahya’yı kuşbakışı seyredebilmek için ideal bir yer olsa da burayı da görme fırsatımız olmadı.

Birkaç saatlik süremizde ancak Kütahya Arkeoloji Müzesi ve Ulu Cami‘yi görebildik. Çini Müzesi, Pazartesi günleri kapalı olduğu için giremedik. Dönenler Cami, Macar Evi, Kızıklıoğlu Konağı ve Menzilhane de buralara yakın görülebilecek yerler listemizde yer almasına rağmen göremedik.

Kütahya Çini Müzesi
Kütahya Çini Müzesi

Tarihi Kütahya evlerinin bulunduğu Germiyan Sokağı, turkuaz renkli çinileriyle dikkat çeken Çinili Cami, 1611 yılında Kütahya’da doğan dünyaca ünlü seyyah Evliya Çelebi’nin müzeye çevrilen evi olan Evliya Çelebi Müzesi gezilip görülebilecek diğer yerler.

Aizonia Antik Kenti, Dumlupınar Şehitliği, Frig Vadisi de Kütahya’nın ilçelerinde yer alan görülebilecek yerler olsa da buraları da görme fırsatımız olmadı şimdilik. Bu kez gezimiz çok kısa oldu ama bu küçük şehri başka zaman daha ayrıntılı bir şekilde gezebiliriz umarım.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *