Adana

05.09.2017

Adana, Niğde ile Diyarbakır arasında olduğundan genellikle yemek yemek için uğrak noktamız oluyor. Kebapları muhteşem olsa da trafiği ve yazın sıcağı bezdirici olabiliyor. 2013 yılından beri düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı‘na katılabilmek açısından Nisan ayında gitmek iyi bir tercih olabilir.

Biz şimdiye kadar Kebapçı Mesut, Birbiçer Kebap Salonu ve Şırdancı Bedo’da yedik ve hepsinden memnun kaldık. Yalnız Şıdancı Bedo 18:00’den sonra açık oluyor, gündüz kapalı. İçecek olarak şalgam, tatlı olarak da bici bici tüketiliyor çoğunlukla.

Kebapçı Mesut
Kebapçı Mesut
Birbiçer Kebap Salonu
Birbiçer Kebap Salonu

Adana’ya son uğrayışımızda ABB-Ulus Parkı’na gidip Taşköprü ve Sabancı Merkez Cami‘yi de gördük. Seyhan Nehri üzerine Roma döneminde inşa edilmiş olan Taşköprü, Adana’nın simgesi haline gelmiş ve günümüzde hala kullanılıyor.

Taşköprü
Taşköprü
Taşköprü ve Sabancı Merkez Cami
Taşköprü ve Sabancı Merkez Cami

Merkez Park‘ın hemen yanında yer alan Sabancı Merkez Cami, 1998 yılında hizmete açılmış ve şehrin bir diğer simgesi haline gelmiş. Cami, dış görünüm olarak Sultan Ahmet Cami’ye, iç görünüm olarak olarak Selimiye Cami’ye benzer şekilde inşa edilmiş.

Sabancı Merkez Cami
Sabancı Merkez Cami

Biz henüz görememiş olsak da Ulu CamiKazancılar Çarşısı, Büyük SaatSinema MüzesiEtnografya MüzesiAtatürk Müzesi (Suphi Paşa Konağı) Adana’nın merkezinde; Misis Mozaik MüzesiAnavarza Kalesi, Şahmeran Kalesi (Yılankale), Şar Antik KentiAyaş Antik KentiFeke KalesiVarda (Alman) Köprüsü ise Adana civarında yer alan gezilecek yerlerden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *