Adalar

Kınalıada, Burgazadası, Heybeliada ve Büyükada’yı da kapsayan ilçe Adalar olarak adlandırılıyor. Bizans döneminde prenslerin sürgün yeri olarak da kullanılmış olması sebebiyle Prens Adaları olarak da biliniyor. Eminönü, Kadıköy ve Bostancı’dan şehir hatları vapurlarıyla, ayrıca Kabataş ve Bostancı’dan İDO seferleriyle Adalar’a ulaşılabiliyor. Kadıköy’den Kınalıada’ya varmak yarım saat, Büyükada’ya varmak ise 1:30 saat sürüyor. Adalar’da motorlu taşıt kullanımı yasak, ulaşım bisikletlerle ve faytonlarla sağlanıyor.

23.04.2008

Burgazadası’nda iskelenin bulunduğu meydanda kafeler ve restoranlar yer alıyor. Adada gezilecek yerleri araştırdığımda Sait Faik Abasıyanık Müzesi, Aya Yani Kilisesi (Hagios Ioannis Prodromos), Bayrak TepesiHristos Manastırı, gün batımını izlemek için Kalpazankaya karşıma çıksa da bu yerleri henüz ben de görmüş değilim. Burgazadası’na gittiğimde sokaklarında bol bol yürüyüş yapıp, ilkbaharda açmış rengarenk çiçeklerin tadını çıkarıp dönmüştüm.

Burgazadası
Burgazadası
Burgazadası
Burgazadası
Burgazadası dönüşü
Burgazadası dönüşü

31.05.2009

Büyükada’ya defalarca gitmiş olmama rağmen her seferinde aynı yerlerde yürüyüş yapıp, bisiklete binmişimdir. Haftasonları çok çok kalabalık olduğu için gitmeyi pek tavsiye etmiyorum. Yine ilkbaharda rengarenk çiçekler ve erguvanlar açmışken, fırsat bulunursa hafta içi gitmek en güzeli. İskelenin hemen karşısında kafeler, lokantalar, dondurma ve waffle satan büfeler yer alıyor.

Büyükada İskelesi
Büyükada İskelesi

25.06.2011

Büyükada’nın araç seslerinde uzak sokaklarında yürüyüş yapmak ve bisiklete binmek oldukça keyifli. Biz hiç tercih etmemiş olsak da faytonlar da adada oldukça ilgi görüyor.

Büyükada
Büyükada
Büyükada
Büyükada
Büyükada
Büyükada
Büyükada
Büyükada
Büyükada - Fayton
Büyükada – Fayton

18.09.2011

Büyükada - Tekneler
Büyükada – Tekneler
Adalar Belediyesi
Adalar Belediyesi

Büyükada’daki Aya Yorgi KilisesiRum YetimhanesiReşat Nuri Güntekin’in EviHamidiye Camii gezilip görülmesi gereken yerler listesini oluşturuyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *